Afbeelding: beursstand 9m²

Bij het plannen van een beursstand moet u met veel dingen rekening houden, maar veruit het belangrijkste is de ruimte. Kennis van de afmetingen en indeling van uw standruimte is essentieel bij de planning.

Een compactere indeling kan voordelig zijn in termen van kosten, tijd en impact. Het is vaak een hele opdracht om een grote beursruimte te vullen met goed doordachte, gedetailleerde en interessante standen. Wanneer u een beperkte ruimte heeft of wanneer u maar voor een bepaalde tijd aan een event deelneemt, kan het interessanter zijn om te kiezen voor een compacte stand. Uiteindelijk is wat u wilt bereiken met een beurs of evenement een rendement op uw investering; het produceren van kwalitatieve zakelijke leads, contacten en zelfs verkoop ter plaatse om de toekomst van uw bedrijf te stimuleren.

Met dat in gedachten vindt u hieronder onze 5 tips voor een grote impact met een kleine beursstand.

1. Visualiseer en plan vooraf

Voor kleinere ruimtes heeft het geen zin om te verschijnen met al uw apparatuur en te proberen hier alles in te doen passen. Wanneer u in een beperkte ruimte werkt, is een goed ontworpen lay-out belangrijker dan ooit – vooral in een post-Covid wereld. Een effectieve stand draait niet alleen om het overweldigen van mensen met uw doelgerichte reclame of informatie, maar ook om de ervaring die bezoekers hebben wanneer zij uw stand ontdekken.

Het plannen van wachtrijen en looproutes door of langs uw stand is essentieel om de bezoekersstroom in goede banen te leiden en mensen de tijd en ruimte te geven om uw stand te waarderen. Door voldoende ruimte te laten voor sociale distantie bereidt u uw stand niet alleen voor op de invoering van last-minute regelgeving op een evenement, maar laat u uw klanten ook weten dat u gewetensvol bent en geeft om hun veiligheid en welzijn.

Door een digitale mock-up van uw stand te maken, kunt u spelen met het soort displays dat u wilt gebruiken en waar u ze wilt gebruiken. Met deze methode kunt u verschillende opstellingen uitproberen, zodat u voor elk specifiek evenement de meest effectieve kunt kiezen – zonder de tijd en moeite van het fysiek manipuleren van stands en banners ter plaatse, waardoor u in wezen bespaart op transport- en plaatsingskosten.

Afbeelding: 4 in 1 Package: topx Pop-Up TT + Counter TT

2. Houd het netjes en opgeruimd

In een kleine tentoonstellingsruimte is er geen plaats voor rommel. Het is onprofessioneel om persoonlijke spullen of afval van uw werknemers tentoon te stellen, hoe groot uw stand ook is, maar met een kleinere ruimte is het belangrijk dat u uw stand optimaal benut voor marketingdoeleinden. Een rommelige en opgeruimde stand heeft een negatief effect op beursbezoekers, dus het is belangrijk dat alles een plaats heeft en uw ruimte optimaal wordt benut.

Bovendien maakt het vrijhouden van de ruimte rond uw stand ook een betere indruk op bezoekers. Als u een wachtrij systeem rond of door uw stand gebruikt, waarom dan geen afvalbak of recyclingaccessoires plaatsen, zodat mensen hun ongewenste spullen kunnen weggooien terwijl ze passeren? Aan het eind van de dag kost het u misschien meer werk om de zakken te legen, maar het is verrassend hoe positief mensen aankijken tegen een bedrijf dat hun zo’n eenvoudige voorziening biedt wanneer ze al uren met een lege koffiebeker rondlopen. Bovendien ziet uw stand er de hele dag onberispelijk uit.

3. Zet uw stand in de spotlight

Beursstandverlichting is één van de meest effectieve manieren om ervoor te zorgen dat uw merk wordt opgemerkt. Kleine ruimtes in een grote beurshal kunnen er saai en somber uitzien, maar slim gebruik van verlichting kan de ruimte groter doen lijken en voelen dan ze werkelijk is.

De eenvoudigste manier om uw stand te verlichten is het gebruik van LED-spots. LED- spots zijn gemakkelijk te installeren op al onze pop-up wanden, Vigo’s en Expolinc beurswanden. De LED verlichting benadrukt perfect de levendigheid van de gedrukte ontwerpen, zodat de kleuren echt in het oog springen. Onze spots zijn verstelbaar zodat u kunt kiezen waar u wilt dat mensen zich op de stand richten, bijvoorbeeld uw contactgegevens, bedrijfslogo of de afbeelding zelf.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van backlit displays die zelf van binnenuit worden verlicht met LED-verlichting. Dit geeft u stand een professioneel en uniek tintje. Denk maar aan onze Draagbare lightboxen of onze Frame-X oplossingen op maat.

Ze geven uw stand een meerwaarde door belangrijke onderdelen van de branding te verlichten en te benadrukken. Hieronder vindt u 2 opties met geïntegreerde LED-verlichting:

4. Focus op de kwaliteit van uw stand

Zelfs met het beste lay-outplan ter wereld hebt u de juiste producten en apparatuur nodig om uw visie te realiseren. Het is belangrijk om hoogwaardige, duurzame en flexibele producten van een gerenommeerde leverancier te kiezen, zodat u weet dat uw geld verstandig wordt geïnvesteerd in producten die in de toekomst opnieuw kunnen worden gebruikt en verwerkt in andere standindelingen.

Voor kleinere standruimtes is het kiezen van gemakkelijk te installeren, flexibele en verwisselbare producten een goed idee voor uw bedrijf en resultaat. Expo-Etcetera heeft veel ervaring op het gebied van beursstanden en biedt een heel gamma beursstanden die u zelf kunt opstellen, zonder tools.
Ontdek onze beursstand pakketten hier.

5. Decoreer

Zodra u de basisconstructie van uw standruimte hebt opgezet, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Het aanbrengen van accessoires in uw ruimte is één van de belangrijkste stappen in het proces, omdat u hiermee een meerwaarde voor uw klanten aanbrengt.

Er zijn twee opties als het gaat om accessoires voor uw beursstand: offline communicatie en digitale interacties.

Offline communicatie
Folders, brochures of postkaarten zijn ideaal om uit te delen aan voorbijgangers of mensen die uw beursstand hebben bezocht om hen te helpen zich u, uw bedrijf en uw diensten te herinneren. Brochurehouders hebben een kleine voetafdruk, zodat ze niet veel van uw kostbare standoppervlakte innemen. Wij raden aan ze aan de rand van uw beursstand te plaatsen – zo kunnen mensen uw informatie in het voorbijgaan bekijken, wat mensen zal aanmoedigen om langer bij uw stand te blijven.

Digitale interacties
Er is steeds meer vraag naar audiovisuele apparatuur op beursstands. Als uw ruimte klein is en niet veel ruimte biedt voor extra items, kan een scherm de beste oplossing zijn. Met een goed gepresenteerde, professionele powerpoint of demonstratievideo kunt u alles onder de aandacht brengen. Het gebruik van tablets verhoogt ook de interactie op uw stand, waardoor bezoekers gemakkelijker met uw merk in contact komen en de tijd die ze op uw stand doorbrengen verlengen.

We hopen dat deze tips helpen om uw volgende beurs soepel te laten verlopen. Voor advies bij het kiezen van uw beursstand of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het nummer 02 255 87 87 of een mailtje sturen naar info@expo-etcetera.be

Category
Tags
Categorieën