Moet uw grafisch bestand met afloop voorzien worden?

Wat is afloop, snijmarge en veiligheidsmarge? 

Afloop (bleed): Dit verwijst naar het gebied buiten de randen van een printklaar bestand of afbeelding dat wordt bijgesneden nadat het is afgedrukt. Het doel van afloop is om ervoor te zorgen dat er geen witte randen of onbedoelde randen op het uiteindelijke gedrukte materiaal verschijnen.

Snijmarge: Dit is het gebied binnen de afloop en markeert de grens waar het ontwerp daadwerkelijk wordt gesneden om het gewenste formaat te krijgen. Dit is het uiteindelijke formaat van het gedrukte materiaal. Het is belangrijk dat u belangrijke elementen binnen de snijmarge vallen, omdat alles buiten dit gebied wordt afgesneden. 

Veiligheidsmarge: Ook wel bekend als de “safety zone”, is het gebied binnen de snijmarge waarin belangrijke inhoud moet worden geplaatst om ervoor te zorgen dat deze niet te dicht bij de randen van het uiteindelijk gedrukte materiaal komt. Zo voorkomt u dat belangrijke informatie wordt afgesneden of te dicht bij de rand wordt geplaatst, wat er onaantrekkelijk uit kan zien. 

Heel wat van onze producten mogen zonder afloop worden opgemaakt. U vindt de correcte gegevens voor de afloop steeds op de technische fiche onderaan de productpagina van onze webshop