Resolutie

Op deze pagina leggen we uit hoe u de resolutie van het bestand het best kunt aanleveren. 

Bestanden schalen

In de meeste gevallen vragen wij een bestand gemaakt op ware grootte, dus schaal 1:1. Het kan mogelijk zijn dat uw bestand op schaal gemaakt moet worden. Op deze manier heeft u geen problemen met de maximale afmetingen in de verschillende opmaakprogramma’s. 

Wij gaan steeds uit van een 100% opmaak. Dit wil dus zeggen dat als uw bestand op 10% werd opgemaakt, u de onderstaande getallen x10 moet doen. 72 DPI op 100% is dus 720 DPI op 10%.

Resolutie beoordelen

Bij een te lage resolutie kan er een rechthoekig effect ontstaan. Toch is het niet altijd nodig om de standaard resolutie van 72 DPI aan te houden. 

De minimale resolutie hangt namelijk af van de toepassing waarin het product gebruikt wordt en de afstand waarop het product bekeken wordt. Zeker bij groot formaat prints kan een lagere resolutie ook voldoende zijn. 

Doe zelf een extra check door uw pdf bestanden te bekijken in Acrobat Reader op 100%. U ziet hier goed terug wat de scherpte van de foto is. 

Welke resolutie aanleveren?

De optimale resolutie hangt samen met de toepassing en de afstand van de print. Onderstaand hebben we richtlijnen uitgewerkt waarmee u gemakkelijk kunt werken. Zo levert u nooit een te zwaar bestand aan en wordt uw bestelling gemakkelijker verwerkt. 

Resolutie

Toepassing

72 – 100 DPI

Prints die van dichtbij goed zichtbaar en leesbaar moeten zijn.

72 DPI

Prints die vanaf een aantal meter goed zichtbaar en leesbaar moeten zijn. 

Vanaf het moment dat wij uw ontwerp ontvangen, wordt het ook persoonlijk en deskundig geverifieerd. Wanneer er dan aanpassingen nodig zijn, laten wij iets weten. 

Een hogere resolutie aanleveren? 

Een hogere resolutie van bv. 100-300 DPI geeft geen beter resultaat. Het kan zelfs zorgen voor langere verwerkingstijden. Wij corrigeren de extra resolutie naar 72 DPI.