Uit onderzoek over branding is gebleken dat we sneller aangetrokken zijn tot actie als er aantrekkelijkere reclame buiten en/of binnen te zien is. Dat is de reden dat visuele communicatie een groot onderdeel is van elk marketingplan voor ketens, bedrijven, organisaties …

Raam- en vloerbekleding zijn een snelle en gemakkelijke manier om merknamen en producten te promoten en potentiële klanten te informeren. Dit communicatiemiddel wordt veelvuldig gebruikt, onder meer in gebouwen van organisaties in bedrijven, in publieke ruimtes, kantoren, showrooms e.d.m.

window graphics for brands

Wat zijn “window graphics”?

Raamdisplays, raamfolies, posters en vinyl raamstickers zijn in principe allemaal gelijkaardige producten, en ze verwijzen naar raambranding. Dit werkt uitzonderlijk goed wanneer u zich richt naar personen die in het gebouw aanwezig zijn, of naar mensen die er voorbij komen.

De 2 voorbije jaren werden window graphics bijvoorbeeld veelvoudig gebruikt om de maatregelen over de Covid-19 pandemie te communiceren

Afbeeldingen weergeven op een etalage of een buitenwand van je organisatie, is een aangewezen manier om uw bedrijf of boodschap te promoten. Dit kan in veel verschillende vormen, van stickers en posters tot belettering in zelfklevend vinyl die rechtstreeks op de ramen kunnen worden aangebracht, eventueel zelfs zonder lijmlaag!

Er bestaan ook gespecialiseerde folies die van buitenaf gezien met een beeld bedrukt zijn, maar waarbij je toch van binnen naar buiten kan blijven kijken. Of folies die gedeeltelijk transparant blijven, en gedeeltelijk bedrukt, waarbij dan witte inkt wordt gebruikt om het beeld mooi zichtbaar te maken. Er kan zelfs een combinatie beeld/wit/zwart/wit beeld worden gedrukt, waarbij je dan op 1 transparante folie op de ene kant een beeld krijgt, en op de andere kant een ander beeld, wat voor heel wat creatieve mogelijkheden zorgt.

Met onze uitgebreide expertise in printmaterialen, printprocédés en de toepassingen, kunnen wij adviseren wat de meest geschikte oplossing is.

Wat zijn “floor graphics”?

Visuals op vloeren worden een steeds populairder product in de wereld van de visuele communicatie. Ze zijn dé ideale manier om aan branding te doen, om een boodschap effectief over te brengen. Mensen kijken automatisch naar beneden tijdens het lopen, de attentiewaarde van vloerbekleding is daardoor erg hoog. Floor graphics zie je meestal op binnenlocaties maar als je het juiste materiaal kiest kun je ze ook buiten gebruiken.

Welke content geef je aan de floor graphics? Wel, naargelang situatie en doelstelling, worden floor graphics gebruikt om de richting aan te wijzen, of om informatie te geven, of om een bepaalde actie aan te kondigen. Soms wordt een optische illusie gecreëerd, of een humoristische boodschap meegegeven.

Ook voor floor graphics zijn verschillende materialen toepasbaar, ook uitgesneden zelfklevend vinyl is hiervoor mogelijk, maar ook bedrukt tapijt, of logomatten die in verschillende diktes en formaten kunnen worden geproduceerd. De verschillende materialen hebben een verschillende levensduur. Zo bestaat er bedrukt tapijt dat specifiek gebruikt wordt op events, en dat dan minstens meegaat voor de duur van het event, of bedrukt tapijt dat is bedoeld voor gebruik op lange termijn.

Welke window/floor graphic is het meest geschikt voor uw toepassing?

Nogmaals, hoe je branding op ramen en vloer wilt gebruiken hangt af van de wensen en normen van de organisatie, welke de doelstelling hiervoor is en welk budget je hieraan wil besteden. Wij geven graag advies over de beste oplossing voor specifieke omstandigheden.

7 Populaire materialen voor window- & floorgraphics.

  1. Zelfklevend vinyl in vlakken of uitgesneden, in specifieke kleuren of bedrukt met logo, beeld en tekst.
  2. Specifiek zelfklevend vinyl voor buitengebruik, voor diverse ondergronden. Bijvoorbeeld Asphalt Art met zeer hoge slipweerstand.
  3. One Way Vision films, hierdoor kan je niet van buiten naar binnen kijken, wel van binnen naar buiten
  4. Herpositioneerbare folies zonder lijmlaag
  5. Decoflex: voor evenementiëel gebruik als tapijt
  6. Printed Carpet: Met anti-slip onderlaag
  7. Vloermatten met logo

Neem contact met ons op voor persoonlijke advies! info@expo-etcetera.be of 02 255 87 87

 

Category
Tags
Categorieën