Duurzame visuele branding

Expo-Etcetera is zich sinds jaren bewust van het belang van duurzaamheid in visuele branding.  Duurzaamheid is één van de top waarden waar wij op steunen en van groot belang voor onze organisatie. 

We zijn het aan elkaar en aan de planeet verschuldigd om in het voordeel van het klimaat te denken. Dagelijks wordt dit belangrijker, klanten vragen ook achter volledige duurzame oplossingen, zonder aan te veel milieubelasting te doen. 

Sinds 2007 hebben we bij Expo-Etcetera gekozen voor een duurzame visuele branding: de textielkaders werd onze voornaamste productenreeks!

Textielkaders: Alu frames met textielprint

Laat ons eerst stilstaan bij de “hardware” van dit product, namelijk de alu kader. Deze alu kaders zijn, en blijven – zelfs na jarenlang intensief gebruik – 100% recycleerbaar. Bovendien zijn deze alu kaders licht, en compact in vergelijking met andere materialen die voor deze toepassingen gebruikt worden (hout, metaal), zodat er minder transport voor nodig is. Deze kaders verslijten niet en zijn dus eindeloos herbruikbaar met een zeer lange levensduur.

Bedrukt textiel

Het tweede onderdeel van de alu kader met bedrukt textiel is natuurlijk het bedrukt textiel. Hiervoor werken we met polyester, een stof die quasi onverslijtbaar is en zich leent tot recycling.

Door het gebruik van polyester kunnen we drukken door middel van de sublimatie methode, waarbij de inkt onder invloed van warmte gesublimeerd wordt in het textiel (meer details over het sublimatieproces vindt u hier)

Bekijk voorbeelden van de toepassing van alu kaders met bedrukt textiel op deze productpagina.

 

 

Category
Tags
Categorieën