Als printbedrijf zijn wij voortdurend opzoek naar geavanceerde technologieën om ons productieprocessen te verbeteren en hoogwaardige resultaten te leveren. Vorig jaar inversteerde Expo-Etcetera in een UV LED vlakbed printer. UV LED printing is een van de meest flexibele en veelzijdige printtechnologieën van deze tijd. De UV-printer bevat een UV LED lamp die zorgt voor een directe verharding van de inkt. Met deze machine kunnen wij nu ook groot formaat posters, borden en panelen van maximum 3x2m in één stuk bedrukken. Daarnaast kunnen we ook heel wat speciale toepassingen aanbieden zoals neon inkten, vernis en droptix voorzien.

Deze UV LED printer onderscheidt zich door zijn focus op duurzaamheid. De printer maakt gebruik van milieuvriendelijke inkten en is energie-efficiënt, waardoor wij onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen zonder in te boeten aan kwaliteit.

Deze investering heeft ons al verschillende voordelen opgeleverd. Ten eerste biedt de printer een buitengewone printkwaliteit, waarbij zelfs de fijnste details nauwkeurig worden gereproduceerd. Dit resulteert in levendige en professionele prints. Bovendien is de printer flexibel inzetbaar voor verschillende materialen, waaronder aluminium sandwichpanelen, schuimplaten, karton, vinyl en zelfs speciale ondergronden zoals acrylaat, glas en metaal. Door gebruik te maken van milieuvriendelijke inkten en energiebesparende technologieën, draagt Expo-Etcetera actief bij aan een groenere printindustrie.

Lage CO₂-uitstoot

  • Wij houden onze ecologische voetafdruk klein door de Greentech technologie.

  • Het UV-printproces vereist geen verwarming of ventilatie, waardoor de energiebehoefte laag blijft.

  • LED-lampen verbruiken weinig elektriciteit en hebben een lage uitstoot.

  • Onze UV LED printer heeft een levensduur van meer dan tien jaar.

  • De UV LED printer is onderhoudsarm, waardoor het aantal servicebeurten en het aantal te vervangen verbruiksartikelen tot een minimum wordt beperkt.

Vrij van schadelijke stoffen

  • Ozonuitstoot is geen probleem bij UV LED printen.

  • Dankzij LED-technologie wordt giftig afval geëlimineerd.

  • Onze inkten zijn VOC-vrij en Greenguard Gold gecertificeerd. Dit certificaat wordt toegekend aan producten die voldoen aan strikte normen voor luchtkwaliteit. Het certificaat garandeert dat deze producten zeer lage emissies hebben van schadelijke chemicaliën en vluchtige organische stoffen (VOS). Producten met dit certificaat zijn getest en geverifieerd om veilig te gebruiken in binnenomgevingen.

De 2,2 kW vergelijking

Onze UV LED grootformaat printer verbruikt gemiddeld 2,2 kilowattuur elektriciteit, precies hetzelfde als een gemiddelde waterkoker. Een andere vergelijking: Een twee uur durende videostreaming sessie op een 65-inch 4K-tv vereist ongeveer dezelfde hoeveelheid stroom, gerekend vanaf het datacenter tot aan het eindapparaat.

Producten met Greentech

Met behulp van de UV LED-printer met greentech worden diverse producten vervaardigd met precisie en oog op duurzaamheid. We kunnen rechtstreeks op verschillende materialen printen zoals karton, recycled polyprop, aluminium sandwichplaat, schuimplaat of plexiglas. De keuze van het materiaal is ook van essentieel belang bij het bepalen van de uiteindelijke kwaliteit en levensduur van onze producten. We streven ernaar om milieuvriendelijke en hoogwaardige materialen te gebruiken, zodat onze producten niet alleen kwaliteitsvol zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu. De keuze van het materiaal wordt afgestemd op de specifieke toepassing van het product. Zo verzekeren we dat onze producten voldoen aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten.

Hieronder vindt u 3 voorbeelden van producten die wij met Greentech UV LED printen:

Display Paneel

Display Paneel
Dit product bestaat uit een dubbelzijdig bedrukt aluminium sandwichpaneel in combinatie met een metalen voet. Het paneel bestaat uit 2 aluminium buitenlagen en een kern, die vervaardigd is uit een harde, vaak zwarte kunststof. Een stevig paneel dat geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen zoals displays, reclamepaneel, gevelpaneel, interieurdecoratie en inrichting van winkels. Daarnaast kan het Display paneel in een vorm naar keuze worden gefreesd.

Banners voor roll-ups
Met de UV LED printer kunnen wij ook de banners voor de roll-up banners printen. Onze premium roll-up banners zoals de Roll-Up Solid, Expolinc Roll-Up Compact en Expolinc Roll-Up Classic kunnen eindeloos vervangen worden en zijn ideaal voor intensief gebruik. Zo hoeft u niet steeds een nieuwe cassette te kopen wanneer u het oude beeld wenst te vervangen. Onze roll-up banners komen standaard met een nylon draagtas waardoor de banner goed beschermd is, wanneer u deze meeneemt.

Stickers
Naast groot formaat textiel en panelen is het mogelijk om vinyl te bedrukken, zo kunnen wij raam-, vloer- en wandstickers produceren.

Hoe draagt u uw steentje bij tot duurzame producten?

Draag zorg voor de materialen. Klinkt logisch, maar wanneer u de afgewerkte producten zoals roll-up banners, beurswanden of lightboxen met aandacht behandelt, gaan deze veel langer mee. Berg de producten na gebruik steeds netjes op in de door ons bijgeleverde draagtas, roltas of koffer. Op die manier kunt u schade voorkomen en zijn de producten langer bruikbaar.

Expo-Etcetera hecht grote waarde aan het verminderen van de milieu-impact van onze printers, door middel van energiezuinige technologieën, lange levensduur van de printer en gebruik van milieuvriendelijke inkten. Met onze printers en materialen kiezen wij voor een milieubewuste en duurzame aanpak zonder in te boeten op kwaliteit.

Vragen of wenst u advies? Aarzel niet om ons te contacteren via info@expo-etcetera.be of 02 255 87 87 .

 

Category
Tags
Categorieën