30 jaar printen op groot formaat

1992 – Expo-Etcetera bestaat 2 jaar, en besluit zich te specialiseren in groot formaat printen, een technologie die op dat ogenblik in de kinderschoenen stond. De eerste groot formaat printer werd aangekocht, een Encad Novajet II op een breedte van 106cm!

1996 – Expo-Etcetera besluit om zich van het noorden van het land naar het centrum te begeven, in Vlaams-Brabant. De eerste werkplaats in Keerbergen werd al snel te klein, dus werd er opgeschoven naar Kampenhout en daarna werd voor de eerste keer een bedrijfsgebouw opgetrokken in Melsbroek.

2004 – Expo-Etcetera wordt specialist in draagbare display systemen, gericht op de markt van de kleine beurzen, seminaries en congressen.

2007 – Het formaat waarop geprint wordt, wordt steeds groter, tot 2.5m breed. Tevens wordt geopteerd voor duurzaamheid, door te kiezen voor met inkten op waterbasis via de sublimatiemethode op textiel te gaan printen. Een belangrijke toepassing van deze textielprints zijn beurswanden en beursstanden.

2018 – De maximale printbreedte wordt nog maar eens vergroot, en wordt nu 3,2m. Om het rendement te verhogen wordt er geïnvesteerd in bijkomende apparatuur om de afwerking te automatiseren, zoals een automatische digitale snijtafel. Expo-Etcetera bouwt op 2.000m2 een efficiënt bedrijfsgebouw, met grote showroom, burelen, productieruimte, magazijn, en laad- en losruimte.

 

Category
Tags
Categorieën