Veel bezoekers zullen beurzen bezoeken zonder een echt doel voor ogen, namelijk de aankoop van producten of diensten. In een maatschappij waar productinformatie en offertes slechts een muisklik verwijderd zijn, zou een bezoeker die een bekend product nodig heeft, op zoek gaan naar een relevante website en een offerte aanvragen zonder een beurs te bezoeken. Daarom wordt het steeds belangrijker om indruk te maken op bezoekers. Als exposant en professional in een sector moet u bezoekers een indruk geven van hoe uw product of dienst hen en hun bedrijf ten goede komt.

Met een goed doordachte en vooraf geplande video kunt u potentiële klanten laten zien wat uw bedrijf te bieden heeft en hoe zij daar direct van kunnen profiteren. Zo voorkom je dat bezoekers worden afgeschrikt door een vooraf ingestudeerd verkooppraatje. Het belangrijkste voordeel van videomarketing op beurzen en evenementen is het maximaliseren van uw marketinginspanningen en het best benutten van de tijd van de exposanten.

Wat zijn de voordelen van video?

 • Het gebruik van video kan een product of dienst uitleggen die moeilijk persoonlijk uit te leggen is.
 • Productdemonstratie video’s kunnen dienen als verkoopinstrument of als gespreksstarter om bezoekers naar uw stand te lokken voor meer informatie.
 • Video brengt zelfs de kleinste stand tot leven.
 • Filmpjes kunnen bezoekers langer op uw stand houden en vermindert het aantal gemiste kansen als uw verkoopteam bezig is met andere bezoekers.
 • Video kan keer op keer worden gebruikt op een breed aantal platformen, dus het is een duurzame uitgave die niet na één keer gebruik verloren gaat.
 • Het stimuleert bezoekers om met uw merk in contact te komen.
 • Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Video maakt een blijvende indruk en daarom is de kans groter dat uw merk wordt onthouden.

 7 tips voor een succesvolle beursvideo

 1. Less is more: probeer uw video’s kort maar toch informatief te houden, want het is onwaarschijnlijk dat mensen minutenlang blijven staan om uw video’s te bekijken.
 2. Zorg dat uw video’s boeiend zijn, benadruk USP’s met sterke visuals.
 3. Stem het ontwerp van uw video af op het ontwerp van uw stand en houd uw merkimago uniform. Zo bekomt u één geheel met een professionele uitstraling.
 4. Gebruik geen geluid. Beurshallen zijn erg luidruchtig en video’s met geluid zijn vaak niet te horen of vergen meer concentratie van bezoekers.
 5. Gebruik meerdere video’s in een loop. Bezoekers raken verveeld bij het bekijken van een video in herhaling, laat verschillende video’s in een loop zien om ervoor te zorgen dat bezoekers op uw stand blijven terwijl ze wachten op een vertegenwoordiger.
 6. Voeg niet te veel tekst toe om te lezen. Korte bondige punten worden beter ontvangen.
 7. Gebruik beeldmateriaal van hoge kwaliteit dat uw producten of diensten goed weergeeft.

Hoe toont u video op uw beursstand?

Het toevoegen van een TV met een video is een geweldige manier om uw beursstand te maximaliseren. Met een monitor op uw beursstand kunt u video’s tonen of een link maken naar een laptop om uw website of video te tonen. Wij bieden voor het ophangen van uw TV de Expolinc Monitor stand of een tv beugel aan. De monitor stand kan in de volgende beurswanden geïntegreerd worden: Topx Pop-Up TT, Expolinc Pop-Up Magnetic en Expolinc Classic Frame. De tv beugel kan gebruikt worden in de Topx Pop-Up TT.

Een Topx Pop-Up TT stand met geïntegreerde TV.

Door het scherm op deze manier te integreren in uw wand creëert u de illusie van een zwevend TV-scherm. De Expolinc Monitor stand is eenvoudig zelf op te stellen en kan een gewicht tot 15kg dragen, wat neerkomt op een TV van ongeveer 55 inch. Ontdek in de video hieronder meer over de opbouw en toepassingen van de Expolinc Monitor stand.

U kunt uw ontwerp rond het TV-scherm bouwen zodat uw branding en uw grafisch ontwerp elkaar spiegelen voor een uniforme en professionele display.  Naast evenementen en tentoonstellingen kunnen de videos die u maakt ook worden gebruikt om bezoekers te vermaken in uw ontvangstruimte.

Voor advies bij het kiezen van uw beursstand of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het nummer 02 255 87 87 of een mailtje sturen naar info@expo-etcetera.be

Category
Tags
Categorieën